best free web site maker

Μονοετές Πρόγραμμα Κατάρτισης Διερμηνέων

Εκπαιδευτείτε στην Διερμηνεία Συνεδρίων

Mobirise

Η Διερμηνεία Συνεδρίων

Μέσα στο ολοένα και πιο διεθνοποιημένο οικονομικό περιβάλλον που απαιτεί πολυγλωσσική επαφή, όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες συμβάλλουν στην διευκόλυνση της επικοινωνίας.

Η διερμηνεία συνεδρίων είναι ο ευρύς όρος που καλύπτει την προφορική μετάφραση που απαιτείται σε διάφορες καταστάσεις και χώρους, όπως τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εθνικά κοινοβούλια, διεθνή συνέδρια και εμπορικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ακαδημαϊκά αμφιθέατρα, δικαστήρια και αστυνομικά τμήματα, νοσοκομεία κ.ά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στόχο έχει να διδάξει στους σπουδαστές όλες τις τεχνικές και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επικοινωνία σε αυτό το επίπεδο.


Οι σπουδαστές διερμηνείας εκπαιδεύονται σε συνεδριακά συστήματα διερμηνείας που παρέχει η εταιρεία CONEQ Hellas.
Η CONEQ Hellas ανήκει στον τομέα παροχής τεχνικού εξοπλισμού και υπηρεσιών για συνέδρια και γενικότερα σε εκδηλώσεις, τις οποίες υποστηρίζει με μεταφραστικά συστήματα, συνεδριακά συστήματα, οπτικοακουστικό και άλλο τεχνικό εξοπλισμό.
Η CONEQ Hellas, είναι θυγατρική εταιρεία της CONEQ Conference Equipment, που εδρεύει στην Κύπρο και αποτελεί παράρτημα της στην Αθήνα από το 2014. Ας σημειωθεί ότι ήδη έχει καλύψει πέραν των 1000 εκδηλώσεων σε Κύπρο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Σόφια, Φλωρεντία, Μαδρίτη, Άμστερνταμ και Λονδίνο.

Κύρια Αντικείμενα

το training περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές και τις δεξιότητες που απαιτεί η διερμηνεία συνεδρίων 

Διαδοχική διερμηνεία
Τεχνικές λήψης σημειώσεων
Ασκήσεις μνήμης
Voice coaching - Επικοινωνία
Ανάλυση περιεχομένου
Μετάφραση όψεως
Προετοιμασία συνεδρίων
Τεχνολογία διερμηνείας
Εισαγωγή στην ιατρική ορολογία
Επικοινωνία με πελάτες & ορθή σύνταξη βιογραφικού
Ευρωπαϊκή Ένωση – Γενικά, θεσμοί και μεταφραστική υπηρεσία
Θεωρία της διερμηνείας
Ταυτόχρονη Διερμηνεία

Θεωρία της διερμηνείας
Διερμηνεία δικαστηρίων
Μεθοδολογία Ταυτόχρονης Διερμηνείας
Μετάφραση όψεως (traduction a vue)
Επαγγελματικός προσανατολισμός για διερμηνείς
Ταυτόχρονη διερμηνεία
Ταυτόχρονη διερμηνεία με κείμενο
Ομάδες εργασίας
Εισαγωγή στη νομική ορολογία
Εισαγωγή στην οικονομική ορολογία
Έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος
Επαγγελματικές πρακτικές και δεοντολογία
  • Το πρόγραμμα διαρκεί 1 ακαδημαϊκό έτος.
  • Η διδασκαλία της διερμηνείας γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Έναρξη: Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017
  • Η εκπαίδευση αναλύεται σε 2 κύκλους:  Α κύκλος: διαδοχική διερμηνεία προς τα ελληνικά Β κύκλος: διαδοχική + ταυτόχρονη διερμηνεία προς τα ελληνικά 
  • Σύνολο ωρών προγράμματος: 400h διδασκαλίας + εξάσκησης
  • Το Πρόγραμμα Κατάρτισης Διερμηνέων ακολουθεί τα ευρωπαϊκά κριτήρια Centers of Excellence και περιλαμβάνει τουλάχιστον 75% πρακτική εξάσκηση διερμηνείας.

Τι σας προσφέρει

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, αναμένεται ότι οι σπουδαστές θα έχουν βελτιώσει την ικανότητά τους να εκφράζονται δημοσίως, να κατανοούν τα θέματα διαπολιτισμικής επικοινωνίας, να αναλύουν τις ανάγκες διερμηνείας του πελάτη, να προετοιμάζονται για το θέμα της διερμηνείας επιτυχώς, να γνωρίζουν τους απαιτούμενους όρους και συνθήκες εργασίας και να αναλαμβάνουν εργασίες διερμηνείας. Learn more...

Συνθήκες Διεξαγωγής

Τα μαθήματα και οι ομάδες εργασίας πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη αίθουσα του εκπαιδευτηρίου μας. Όλοι οι σπουδαστές θα έχουν την αίθουσα στη διάθεσή τους για επιπλέον μελέτη και ομάδες εργασίας. Προτεραιότητα θα έχουν οι σπουδαστές του Β' κύκλου οι οποίοι θα επιθυμούν να κάνουν χρήση της καμπίνας.
Learn more...

Η συνέχεια

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι σπουδαστές που αξιολογήθηκαν θετικώς στις τελικές εξετάσεις λαμβάνουν πιστοποιητικό Επαγγελματικής Επιμόρφωσης στη Διερμηνείαearn more...

Πλατφόρμα e-learning

Το υλικό και οι ασκήσεις στην αίθουσα συμπληρώνονται από υλικό στην πλατφόρμα e-learning (ασκήσεις, σημειώσεις, βοηθήματα κ.λπ.), στην οποία έχουν πρόσβαση οι σπουδαστές όλο το 24ωρο.

Η προσωπική εργασία στο σπίτι είναι απαραίτητη.

Πρόγραμμα mentoring

Mετά τις τελικές εξετάσεις, οι επιτυχόντες σπουδαστές μας αποκτούν την ευκαιρία και το δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα Mentoring, με σκοπό να συνδεθεί η εκπαίδευσή τους με την αγορά εργασίας.

Η iTS έχει την δυνατότητα να προωθεί τους σπουδαστές της και να τους εισάγει σταδιακά στην αγορά εργασίας στο πλευρό επαγγελματιών διερμηνέων, ώστε να αποκτούν εμπειρίες και να εξοικειώνονται με τις πραγματικές συνθήκες και το περιβάλλον της διερμηνείας συνεδρίων.

Πληροφορίες προγράμματος


- Εισαγωγή στη διαδοχική και ταυτόχρονη διερμηνεία
- Τεχνικές ομιλίας μπροστά σε κοινό
- Μέθοδοι προετοιμασίας συνεδρίων
- Θέματα επαγγελματικής δεοντολογίας 

Ιδιώτες, στελέχη επιχειρήσεων και του δημοσίου, όλους όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες και να εργαστούν ως διερμηνείς στην Ελλάδα, το εξωτερικό και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης


- Άριστη γνώση της ελληνικής
- Άριστη γνώση της αγγλικής ή/και της γαλλικής γλώσσας
- 3ετής ή 4ετής εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου 

4.500€ (με δυνατότητα για 12 άτοκες δόσεις)

15% έκπτωση για εγγραφές έως 30/09, δηλαδή: 3.825€

Μοιραστείτε αυτή την σελίδα!